THC olie som medicin ved en række forskellige sygdomme


THC olie er en olie, der bliver lavet på baggrund af ekstrakter fra cannabisplanter. Cannabis er mest kendt for at kunne gøre en skæv og bliver også brugt som sådan af mange, men den kan også hjælpe mod en række forskellige sygdomme. Det er meget nyt at bruge for eksempel THC olie som medicin, og derfor findes der ikke så meget forskning på området endnu.

Man ved dog, at olien har en række gavnlige virkninger, blandt andet kan den være med til at mindske kvalme, øge ens appetit, give færre smerter og mindske spasmer. Det er derfor en rigtig god mulighed i forhold til mange forskellige sygdomme.

Er du syg, kan det være en god ide at tale med din læge om, om du har mulighed for at prøve olien i en periode og se, om det virker for dig. Det er ofte meget individuelt, hvad der virker, og det handler derfor om at finde frem til det helt rigtige. Når du taler med din læge, er det også en god ide, at du får vendt alle de spørgsmål og bekymringer, som du måtte have i forbindelse med at skulle tage THC olie. Der er mange informationer på nettet, men det kan give en anden tryghed at høre din læge sige det.

THC olie som medicin mod kræft

Den mest kendte sygdom som THC olie bliver brugt som medicin mod er kræft. Som nævnt oven for kan olien blandt andet være med til at give øget appetit og mindske kvalme. Der er mange kræftpatienter, der døjer med kvalme efter et kemoforløb. Hvis de derudover mister appetitten, kan de blive meget tynde og afkræftede, hvilket kan gøre det sværere for dem at blive raske igen.

Mange kræftpatienter har selvfølgelig også smerter i forbindelse med deres sygdom. Der kan olien også gå ind og hjælpe. Normalt vil man give morfin mod smerter. Der er ikke lavet så mange studier på området, men der er mange, der mener, at cannabisolier som THC ikke kan fjerne smerter lige så effektivt som morfin, men kan være med til at tage toppen af dem, hvilket også kan gøre en stor forskel.

Det er meget svært at leve et liv, hvor du har smerter. Det er derfor en god ide, at du prøver at finde ud af, hvordan du kan mindske dine smerter og dermed leve et så normalt liv som muligt, mens du er syg. Det kan gøre det muligt for dig at være mere nærværende i forhold til for eksempel din familie.

THC olie som medicin mod spasticitet

Andre sygdomme, som THC olie kan være meget gavnlig for, er sygdomme, hvor du lider af spasticitet. Det kan være irriterende og frustrerende for dig selv, at du ikke kan styre din krop. Samtidig kan det være irriterende, at andre ser på dig, som om du er syg. Det kan derfor være en god ide at prøve forskellige ting af, så du kan finde ud af, hvad der virker bedst i forhold til at styre dine spasmer.

Lider du af spasmer, kan det være en god ide at tale med din læge om, hvad der kan gøres ved det. Det er irriterende at skulle leve et liv, hvor du er styret af, at du ikke kan styre din egen krop. Din sygdom kan hurtigt komme til at fylde alt for meget.

Når du tager THC olie, kan det også være en god ide at tale med din læge om, hvilke bivirkninger der kan være ved det. En af bivirkningerne er for eksempel, at du kan blive skæv af det.