Alt du skal vide om træplader


Benyttelsen af træplader er blevet større. Dette skyldes blandt andet en trend med træplader, der fungerer som bordplader. Det er blevet meget moderne, da det giver et rustikt og lidt mere unikt look til et rum.

Er du en af de mennesker, der overvejer at købe en træplade til dit bordstel? Men ved du ikke helt hvordan man behandler træplader, og hvad dine muligheder er? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

De mange muligheder

Træplader bliver lavet i rigtig mange forskellige sorter af træ. Men ikke alene er der mange forskellige sorter, der er endda også mange forskellige måder at designe en træplade på.

Nogle synes det er flottest, hvis træet er lavet i sildeben. Dette sørger for, at selvom bordet er rustikt og tungt at se på, har det stadig en form for feminin side. Det kan være et rigtig godt kompromis blandt to forskellige stilarter.

Derudover er der også dem, der synes, det kan noget helt specielt, hvis bordet er så rustikt som muligt. Derfor er der nogle der ønsker en nærmest ubehandlet bordplade, hvor der gerne må være ujævne kanter og overflader.

Mange steder på internettet og i fysiske butikker kan man bestille træplader i helt specifikke mål – så sikrer du dig i hvert fald, at de passer til dit bordstel og det rum, det skal stå i. Dog er der også nogle, der vælger at lave dem selv.

Behandling af træplader

For at træpladen bedst muligt holder farve og holdbarhed, kan en oliebehandling godt betale sig nu og da. Hvis dette ikke gøres, risikerer du, at din plade mister farven og dermed ikke længere er tilfredsstillende. Dette vil jo helt bestemt være en skam.

Derfor kan man lige så godt inden brug give den en omgang oliebehandling – men frygt ej! Mange forretninger tilbyder at give bordet en sådan behandling, enten gratis eller for en lille sum. Dog kan det godt være en god idé at holde det vedlige.

Nogle forretninger tilbyder endda forskellige slags oliebehandlinger. De fleste vil nok foreslå en naturfarvet oliebehandling. Dog tilbyder nogle steder også sort og hvid oliebehandling. Det kommer rigtig hurtigt til din fordel, hvis du forsøger at være så velinformeret som muligt, inden du investerer i en træplade. På denne måde føler du dig ikke taget ved næsen.

Hvis du ønsker et godt overblik over alle dine muligheder, kan du læse mere her.