Lav mad med Sous Vide maskiner


1024px-Metos_härän_niska_leikattuna_sous_videHvis du har brug for lidt fornyelse i køkkenet, måske en anden måde at lave mad, så kan du overveje at prøve Sous Vide. Det er en madlavningsteknik, som stammer fra Frankrig, og hvis man oversætter sous vide direkte, betyder det under vakuum. Du kan læse mere om de forskellige Sous vide maskiner på https://sousvide-info.dk/.

Egentlig er det en gammel teknik, men det er først for nylig, at den er begyndt at blive moderne. Når du bruger en sous vide maskine skal du vakuumpakke dit kød, som derefter bliver varmet op til den temperatur, du ønsker. Det eneste du skal gøre er at indstille maskinen, og så kan du trygt overlade resten til dine sous vide maskine.

Sikkert resultat med sous vide maskiner

Når du bruger denne teknik, så er du sikker på at opnå et ensartet resultat hver gang. Og du er sikker på, at dit kød bliver lige sådan, som du havde forestillet dig. Metoden sikrer, at kødet bliver langtidstilberedt, hvilket for dig betyder, at du får meget mørt og saftigt kød. Det gælder også for kød, som du normalt har svært ved at blive lækkert ved en traditionel metode.

Alt efter hvilket slags kød du skal tilberede, er der forskellige metoder og forberedelser, inden og før dit kød kommer i sous vide maskinen. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i din maskine, så du får det bedste resultat. Sous vide maskiner findes også i forskellige varianter, så du kan få den maskine, der passer bedst til dine behov.

Nemt at lave mad med sous vide maskiner

Udover at du får kød, som er perfekt tilberedt, så er en af de helt store fordele med sous vide maskiner, at de er nemme at bruge. Du skal blot vakuumpakke dit kød, placere det i din sous vide maskine og starte maskinen. Herefter klarer maskinen resten af arbejdet, og du kan få tid til at ordne nogle af de andre opgaver, du har, eller være sammen med din familie.

Du kan også tilberede andet end kød i din maskine. Du kan også tilberede fisk og fjerkræ, hvis du vil variere din madlavning. Eller du kan tilberede dit tilbehør som for eksempel grøntsætter. Det er forskelligt, hvor lang tid det tager at tilberede de forskellige slags kød og andre madvarer. Det kan du læse nærmere om i brugsanvisningen til din maskine.