Konfirmationen er en stor dag for mange unge


Kort om konfirmation

Hvert år bliver mange unge konfirmeret. Det er en af kirkens traditioner, som skal bekræfte barnets dåb. Samtidig er konfirmationen også symbol for en overgang fra barn til voksen, hvor man ofte høre, at nu er konfirmanden trådt ind i de voksnes rækker. Konfirmationen ligger normalt i de første teenage-år, altså når barnet er omkring 13 til 15 år gamle.

Efter de er blevet konfirmeret i kirken, holdes der normalt en fest for barnet, hvor familie og venner kommer og fejre konfirmanden. Her er det også tradition for at barnet får gaver fra gæsterne, ofte i form af penge gaver, smykker eller lignende.

Kort efter konfirmationen er det tid til blå mandag. Her tager de unge mennesker ud i byen, og hygger sig.

 

Borgerlig Konfirmation – bedre kendt som Nonfirmation

Det er ikke alle, der har lyst til at blive konfirmeret i forbindelse med kirken, men stadig gerne vil fejre, at de nu træder ind i de voksnes rækker. Dette kaldes blandt andet en borgerlig konfirmation, eller måske mere kendt som “Nonfirmation”. Her bliver der oftest stadigvæk holdt en stor fest for barnet, hvor familie og venner kommer og fejre den store dag.

 

Festen ved konfirmationen

For mange af de unge, så er det faktisk festen, fremfor den kirkelige handling, som de glæder sig mest til. Dette er nok til dels på grund af alle de mange gaver, som konfirmanderne får. Det er også for mange den første store fest, kun for dem, og dette er utrolig spændende for alle. Ofte får barnet lov til at være med til at forberede sin fest. Fx kan er der mange, som er med til at vælge mad, dekorationer, sted eller andet i forbindelse med festen.

 

Find tilbehør til konfirmationsfesten

Når der skal pyntes op til festen er der rigtig mange ting, som man kan vælge til at gøre festen helt speciel. Ofte bliver der ikke sparet på noget, og det er kun blevet nemmere med årene, eftersom man kan bestille de fleste ting billigere og nemmere over nettet. Nogle af de populære ting er bl.a.:

  • Bordkort
  • Konfetti / Bordpynt
  • Servietringe
  • Flaske dekorationer
  • Takkekort
  • Meget, meget andet

Du kan fx finde utrolig meget tilbehør til konfirmationen her. Der kan du finde alt til både drenge og pige konfirmationer.

 

Find den rigtige gave til konfirmanden

Når nu de fleste konfirmander nu til dags ønsker sig penge, så kan det godt være lidt af en udfordring, at finde en gave til konfirmanden. Man kan selvfølgelig vælge at give dem penge, og så måske vælge en lidt anderledes indpakning, end den traditionelle hvide kuvert. En sjov fidus kan være, at gemme pengene i en lille sjov gave. Andre meget populære gaver til både drenge og piger kan fx være Ure, smykker, cykel, sportsudstyr, spil. Man kan også vælge at give dem en oplevelse, som fx et par billetter til biografen eller en hyggelig tur et sted over en weekend.

Du kender nok selv konfirmanden bedre, og ved hvilke hobbyer han/hun interessere sig for. Hvis du er helt blank, så kan man aldrig gå helt galt i byen med nogle kolde kontanter – og så kan konfirmanden selv bestemme, hvad de vil bruge pengene på.