Hold dig tør i regnen med regntøj *

Hvis du har boet i Danmark i længere tid end et år, ved du at vejret kan være meget varierende. På det ene tidspunkt kan det være solskin, og i løbet af blot 15 minutter kan det stå ned i lange baner. Hvis du gerne vil være sikker på at du holder dig tør i løbet af en hel dag i Danmark, bør du investere i noget ordentligt regntøj. Når vi snakker om regntøj, kan du næsten være sikker på at det er det dyre regntøj, som også er af det gode kvalitet. Selvom regnvejret kan have sin helt egen charme, kan det være meget ubehageligt at blive våd, for når først man er våd, venter man bare på at man kan komme hjem for at skifte tøj.

Screenshot_83Regnen kan ligeledes være med til at ødelægge det tøj man har på, hvis du ikke har valgt at beskytte det med regntøj. Hvis dit tøj bliver vådt, uden at blive hængt til tørre eller noget lignende, er der større chance for at det går i stykker, enten hvis du selv prøver at tage i tøjet, eller ved at du læner dig op af en bygning.

Sørg for at være forberedt med regntøj

Har du sørget for at beskytte dig selv med det helt rigtige regntøj, kan du nøjes med at kigge på hvordan de andre løber rundt for at komme i tørvejr. Mange vil ligeledes misunde dig for, at du var klog nok til at tage regntøj på, mens de selv udfordrede det danske vejr.

Hvis vi ser ud i fremtiden, vil vi også kunne se at Danmark er et af de lande, hvor det vil begynde at regne meget mere i takt med at vores klimaforandring bliver mere tydelig. Dette kan også ses på de forskellige statistikker, og hvis man tror på mange af de kloge eksperter, vil vi komme til at opleve dobbelt så meget nedbør, som vi gør på nuværende tidspunkt. Vores vintre vil ligeledes blive mere fugtige, og her er det godt have noget regntøj, som kan holde denne fugt på afstand.

Det er altid en god idé at have mindst et sæt regntøj i din garderobe. Hvis du ikke har det store rådighedsbeløb til at købe noget regntøj, kan du altid starte med at købe noget billigt. Typisk vil du også kunne få noget gratis regntøj ved at gå på internettet og spørge på forskellige Facebook-grupper. Hvis du ikke er god til det med computere, kan du også vælge at gå ned i en lokal genbrugsbutik og spørge om de ikke kan give dig noget rabat på noget godt regntøj.

Køb sundt regntøj

Hvis du vælger at købe noget regntøj selv, skal du være opmærksom på, at det skal være regntøj som er sundt og sikkert. Meget af det regntøj, som i dag er placeret i de danske butikker indeholder spor af PVC. PVC kan i sidste ende være årsagen til at du får kræft, og selvom at man ikke kan bevise at det netop var PVC der var årsagen til at du fik kræft i dine indre organer, er det altid godt at beskytte sig selv på forhånd.

PVC har også andre ulemper end lige netop kræft. Da det PVC som fordamper sætter sig i dine indre organer, vil du komme til at være udsat for ondt i kroppen, ligesom at du vil kunne få krampe de forskellige steder. Regntøj uden PVC er ikke dyrere end regntøj med PVC, og vi kan ligeledes berolige dig med at mange af de kendte mærker i dag producerer regntøj uden PVC.

Læs mere om skadelige PVC stoffer i artiklen her.