Bliv haveklar med rensning af tagrender og andre tips inden sommeren


Der er intet som en have, der er klar til sommeren. Selvom haven selvfølgelig gerne må tage sig pænt ud hele året rundt, så er sommeren helt klart den sæson, hvor haven spiller den største rolle. Det er den, fordi du om sommeren tilbringer masser af tid i din have.

Haven kan bruges til alt muligt i de varme måneder. For det første er det en undskyldning for at komme ud og nyde solens stråler. For det andet kan man på terrassen nyde en god drink, grille eller slikke sol. Man kan også spille badminton, klatre i træer eller dyrke blomster.

Forbered haven til sommer

Men en have bliver ikke sommerklar af sig selv. En af de ting, der er kendetegnende ved haven, er nemlig, at den er et produkt af de hænder, som plejer og former den. Det vil sige at du som haveejer har en kæmpe indflydelse på den måde, som din have ser ud på.

Det vil sige at du også har en indflydelse på den tilstand din have er i, når sommeren rammer. Og denne tilstand skal selvfølgelig helst være god. Derfor bør du gøre en række ting i løbe af foråret, så din have bliver fuldstændig sommerklar.

Rens dine tagrender

Dette er måske ikke det første, som du ser eller lægger mærke til. Men der er rigtig mange gode grunde til at få renset dine tagrender uden for på huset. For det første er tagrender vigtige for at vand kan løbe ned af taget og ned på jorden og ikke samler sig og skaber fugt.

For det andet kan der i løbet af efterår og vinter samle sig en masse blade, kviste og skidt i tagrenderne. Dette kan ligge og rådne i varmen og blive grimt og ildelugtende. For at undgå dette, skal tagrenderne renses.

Få professionel hjælp til rensning af dine tagrender

Det er svært at rense tagrenderne på dit hjem selv. Du kan godt prøve, men der er en risiko for, at du ikke får det hele med. På den måde ender du alligevel med samme problem som du ville have, hvis du helt lod skidtet være.

Derfor kan det anbefales at få professionel hjælp til at rense tagrenderne. Der findes rigtig mange dygtige fagfolk, der gør det grundigt og til yderst rimelige priser. Det kan du læse mere om på https://www.tagrenderensnu.dk/.

Plant ud i bedene

For at din have skal stå smukt og farverigt til sommer, skal du selvfølgelig sørge for at plante de blomster og grøntsager, som du ønsker at have i haven i de varme måneder. Nogle af disse kan du plante, når det bliver varmt i vejret. Men nogle af dem skal plantes allerede tidligt på foråret.

Det er derfor en god idé, at du lægger en plan for, hvornår du skal plante ud i dine bede. På den måde har du ikke pludselig misset deadline på de planter, som du holder allermest af – for det ville være virkelig ærgerligt.

Få styr på detaljerne

Der er enormt stor forskel på, hvor meget folk går op i at nusse i haven. Nogle kan godt lide, at der er styr på alting. Andre igen kan godt lide, at haven har et lidt mere vildt og et lidt mere rustikt look.

Men lige meget om du er til den ene eller den anden løsning, så skal du stadig have styr på detaljerne. Eller kommer haven nemlig ikke til a se rustik, men sjusket ud. Det gælder for eksempel klipning af hækken, trimning af kanterne på græsset og lugning af ukrudt.