3 tips til at blive en bedre taler


Der kan være rigtig mange tilfælde, hvor du af den ene eller den anden grund kan stå over for den udfordring at holde en tale eller holde en præsentation af den ene eller den anden slags. Og her kan det være en stor hjælp, hvis du kan forbedre din præsentationsteknik.

En god og stabil præsentationsteknik kan gøre underværker i forhold til selvsikkerhed, gennemslagskraft og resultater. Er du nervøs, uerfaren eller kedelig, så vil det nemlig smitte af på tilhørerne. Dette kan være kritisk, hvis du afholder præsentationer som en vigtig del af dit arbejdsliv.

Det skaber en dårlig præsentation

Det, der oftest spænder ben for dig, der prøver at afholde en god præsentation, er nervøsitet. Nervøsitet kan skyldes mange forskellige ting, men den kan være enormt lammende. For eksempel kan du komme til at hakke i ordene, glemme det du skal sige, eller udstråle lukkethed med dit kropssprog.

Alt sammen er noget, der vil gøre præsentationen kedelig uvedkommende for dem, som skal lytte til dig. Det gælder hvad end du står i et lille mødelokale, eller om du står på en scene foran mange hundrede mennesker på én gang.

Det skaber en god præsentation

Kan du komme af med denne nervøsitet, så er du rigtig langt i forhold til at kunne afholde en god præsentation. Er du rolig og hviler i dig selv, så vil din præsentationsteknik nemlig automatisk blive bedre. Der er dog også andre ting, der kan have betydning.

For eksempel er det vigtigt, at du kan finde ud af at fortælle en historie, som føles relevant og vedkommende for dem, som skal lytte til dem. Illustrer, fortæl anekdoter og brug dig selv – det virker hver eneste gang. Det er også vigtigt, at du taler klart og tydeligt og kigger folk i øjnene.

Tag et kursus i præsentationsteknik

Hvis du ikke er en naturlig taler, så kan du have brug for hjælp. Især hvis du har et job, hvor du ofte skal holde foredrag og præsentere, er det vigtigt, at du får styr på din præsentationsteknik. Og det kan du få gennem et kursus.

Der findes rigtig mange gode kurser derude, og mange af dem handler om at tale foran andre og forberede præsentationer. Det er netop sådan noget, som du kan drage fordel af. Her vil du lære alt, både fra udstråling til indhold, og du vil mærke en kæmpe forskel næste gang, du stiller dig op.

God præsentationsteknik kan give dig fordele

Når der tales om, at god præsentationsteknik er vigtig, så handler det ikke kun om dit eget, personlige velbefindende. Det handler i høj grad også om, at du skal kunne præsentere og holde oplæg, hvis du ønsker at klare dig godt i erhvervslivet.

Et kursus i præsentation er således en rigtig god ting at have på CV’et, når man skal søge om en anden eller en højere stilling. Her vil der nemlig helt sikkert blive sat pris på, at man har gjort noget ekstra.